Voor werkgevers

Als werkgever bent u  op zoek naar goed personeel. U gaat zelf de zoektocht aan of u besteed dit uit aan een gespecialiseerd bureau zoals Qoup Recruitment. u geeft dan aan wat u precies zoekt en zoals veel werkgevers zoekt u naar iemand die jong is en nog kneedbaar is, want daar kunt u de toekomst mee in. De arbeidsmarkt is de laatste tijd dusdanig verandert dat de "jonge" mensen allemaal werken en graag een switch maken naar een andere werkgever om zich te verbeteren en dat is het moment dat u minder blij bent en wederom op zoek gaat naar een jonge medewerker die u ook volledig gaat inwerken en die na een tijdje hetzelfde doet.

Jonge medewerkers zijn actueel qua kennis omdat ze net van school komen, maar ze beschikken doorgaans niet over een netwerk, hebben weinig ervaring en bijv. voor commerciële functies zijn ze (nog) geen gesprekspartner op alle niveau's en dat is een van de redenen dat Qoup Recruitment werkt met 50 plussers en gepensioneerden. 

50 Plussers hebben hun hele leven gewerkt, beschikken vaak over zeer veel kennis in bepaalde branches en hebben een netwerk waar ze wat mee kunnen. Daarbij communiceren ze op alle niveau's en de kans dat ze een werkgever verruilen voor een andere is nog erg klein. 

Mocht u overwegen om 50 Plussers in te lenen via bijv. Qoup Recruitment dan heeft u werknemer die loyaal is aan uw bedrijf, die kennis en ervaring meebrengt en kan overdragen op de jongere garde. Daarbij hoeft deze werknemer niet op vakantie als er schoolvakanties zijn. 

Maar waarom associëren wij 50 Plussers met oud? Een 50 Plusser van vroeger was misschien oud, maar de 50 Plussers van nu zijn modern, jong van geest, gezond, sporten vaak en willen het woord "oud" de komende 15 jaar nog niet horen.

56 Plussers kunnen interessant zijn voor u

Heeft u bovenstaande doorgelezen en overweegt u om een 50 Plusser voor korte of langere termijn aan te trekken dan kunnen we nog een stapje verder gaan. We praten dan over 56 Plussers. De overheid geeft u als u een 56 Plusser aantrekt voor minimaal 1 jaar bedrijf een stuk compensatie in de vorm van een "premiekorting" Het gaat hier om duizenden euro's die u kunt besparen. Een van de criteria is dat deze 56 Plusser enige tijd werkzoekende moet zijn. Daarbij ontvangt u de premiekorting ineens na een volledig jaar te hebben gewerkt. Indien u hier meer over wilt weten vertellen wij u dat graag. In dat geval kunt u contact met ons opnemen. 

Gepensioneerden

Dit is waar u als werkgever niet snel aan denkt en waarom zou u ook, want deze mensen zijn niet voor niets gepensioneerd? Toch niet helemaal waar. Natuurlijk zal deze groep niet meer fulltime aan het werk gaan maar willen na een leven lang gewerkt te hebben nog niet hele dagen thuis zitten. Ook deze categorie wil graag onder de mensen blijven en zich op een af andere manier nog nuttig maken. Voor sommige gepensioneerden is het helaas een moeten omdat ze slechts van een AOWtje moeten rondkomen iets dat, zoals we allemaal wel weten geen vetpot is. Wat de reden ook mag zijn, gepensioneerden zijn een bijzonder goed alternatief.

Gepensioneerden kunnen we overal inzetten. Zo zijn ze bijzonder geschikt als bijv. conciërge, of om uw bedrijf netjes te houden. Sommigen gepensioneerden werken in de Horeca en anderen weer als boekhouder en soms als leraar in het onderwijs. Wat het ook mogen zijn, als u voor 1 misschien 2 of in sommige gevallen voor 3 dagen per week iemand nodig heeft dan is dit vaak een mooie oplossing. Daarbij willen deze mensen graag wat doen en zullen hun werkzaamheden vol passie uitvoeren. Iemand met slechts een AOW zal u dankbaar zijn.

Op zoek naar een gepensioneerde?