Qoup Recruitment Hengelo gaat verhuizen
Qoup Recruitment Hengelo gaat per 1 april 2023 verhuizen. Wij verlaten die datum het pand aan de Oosterveldsingel 5-J en ons adres wordt vanaf die datum Koolwitje 16 - 7559 ES te Hengelo (Ov.) Onze telefoonnummers blijven ongewijzigd. Graag plannen wij op afspraak een gesprek met u in. Voor algemene vragen kunt u altijd telefonisch of via email bij ons terecht.
Qoup Recruitment in dagblad Tubantia, het AD en de Stentor
Werken bij Qoup Recruitment?
Wij zijn op zoek naar Intercedenten / Recruiters op freelance basis (Achterhoek of regio Deventer). Een uitdagende functie waarbij jij je eigen tijd kunt indelen en daarmee ook je eigen inkomen bepaald. Bij hebben een duidelijk en vooral transparant verdienmodel. Daarbij zorgen wij voor ondersteuning en de tools die jij nodig hebt om deze werkzaamheden uit te voeren. Een intercedent / recruiter communiceert op alle niveaus, heeft een mooi netwerk en weet waar hij over praat. Wil jij meer weten? neem dan contact met ons op.

WAB (Wet arbeidsmarkt in balans)
De Wet Arbeidsmarkt in Balans, in het kort de "WAB", welke per 1 januari 2020 in het leven is geroepen, zorgt regelmatig voor veel vragen van werknemers maar ook van werkgevers. Hieronder leggen wij van Qoup Recruitment één en ander uit en kun je een filmpje bekijken van de ABU.
Ook voor payroll verandert de situatie: payrollwerknemers krijgen dezelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden als werknemers.
De Wab verandert ook de voorwaarden voor transitievergoeding. Werknemers hebben, ook als ze gedetacheerd zijn vanaf dag 1 van de arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding in plaats van na 24 maanden.
De Wab heeft strenge regels voor oproepovereenkomsten. Daarom is het belangrijk te weten wanneer uitzendovereenkomsten kunnen worden aangemerkt als oproepovereenkomst.
Zaken die alle werkgevers raken: er veranderen dingen in ontslagrecht en ketenregeling.
Nieuw, Werkplein TV
Vanaf donderdag 24 september 2020 gaat Werkplein TV van start. Werkplein TV is hét programma voor en over de Twentse arbeidsmarkt. Elke drie weken gaan Myrthe en Ivo naar interessante bedrijven, geven ze informatie over de laatste stand van zaken op de Twentse arbeidsmarkt en hebben ze boeiende tafelgasten in de studio.
In deze eerste aflevering gaat Ivo op bezoek bij Milou Nijhuis van Eurol en is hij uitgenodigd door Pepijn Lubbers van De Dessert Meesters. Myrthe gaat in gesprek met Jeroen Wevers van Desinfectoren en aan tafel hebben we Edwin van de Wiel en Jamie van der Zwan. Edwin van de Wiel is senior onderzoeker bij Kennispunt Twente. Hij zal u meer vertellen over de huidige arbeidsmarkt en hoe deze er na corona uit zal zien. Jamie is projectleider van het Twenteportaal. Zij zal toelichten wat het Twenteportaal is en hoe u dit als werkgever kunt gaan gebruiken.
Hieronder kunt u de eerste aflevering bekijken.
Qoup sponsort Make-A-Wish Nederland (Rob & Demi van Pay2day)
Jaarlijks is er de "Make-A-Wish" rally voor het goede doel. Eigenaar Rob Stelte van pay2day, de salarisverwerker van Qoup Recruitment reed dit jaar samen met Demi de rit naar Reims en terug naar Almere Finish MAIN Energie Business Challenge 2019.
Totaal is er € 86132,34 opgehaald. Een super prestatie.


Qoup Recruitment in dagblad Tubantia
Afgelopen donderdag 19 april jl. publiceerde dagblad Tubantia een artikel over Qoup Recruitment. Hierbij werd o.a. ingegaan op het feit dat werkgevers nog steeds aanhikken om 50 plussers aan te trekken voor hun openstaande vacatures. Na deze publicatie hebben meerdere bedrijven ons benaderd met vacatures welke ingevuld mogen worden met mensen uit deze doelgroep. Heeft ook uw bedrijf vacatures en staat u open voor een 50 plusser? Neem dan contact op met Rene Loman. T: 0850-683683 / M: 0628277444 of e-mail: rene@qoup.nl
Het bestaat nog: beroepen met weinig werk
Ondanks de aantrekkende arbeidsmarkt en dalende werkloosheid, vinden niet alle werkzoekenden gemakkelijk een baan. Zij zoeken mogelijk naar beroepen met weinig kansen. Baliemedewerkers, sociaal-cultureel werkers en dierenverzorgers bijvoorbeeld. Wat kunnen zij doen als er geen werk meer te vinden is?
Het is geen nieuws meer dat de arbeidsmarkt overspannen raakt. Vacatures stapelen zich op, terwijl er onvoldoende werkzoekenden beschikbaar zijn om deze te vervullen. Werkgevers zijn er niet gerust op dat het de komende tijd gemakkelijker wordt om voldoende talent aan te trekken. Dit is natuurlijk goed nieuws voor werkzoekenden. Zij vinden steeds vaker een baan.
Maar... zelfs in deze hoogconjunctuur zijn er beroepen waar zich veel meer werkzoekenden voor aanbieden dan dat er vacatures zijn. In deze 15 beroepen is het nu lastig om werk te vinden:
- Secretarieel medewerkers
- Administratief medewerkers
- HR Managers
- Baliemedewerkers bank en post
- Archiefmedewerkers
- Bibliotheekmedewerkers
- Grafisch vormgevers drukkerij
- Sociaal-cultureel werkers
- Activiteitenbegeleiders
- Instellingskoks
- Onderwijsassistenten
- Conciërges
- Uitvaartmedewerkers
- Reisleiders en gidsen
- Evenementenorganisatoren
- Reclame en marketingspecialisten
- Dierenverzorgers
Bron: UWV (2019)
Hoe kan het dat deze beroepen minder kansrijk zijn? Veel repeterende administratieve taken op lager-middelbaar niveau worden door digitalisering bedreigd. Hierdoor sluiten bankfilialen en postkantoren hun deuren. Klanten kunnen immers steeds meer zaken vanuit huis regelen. Bibliotheken verliezen bezoekers en krijgen minder budget vanuit de gemeente. Ouderen wonen langer thuis, waardoor de vraag naar instellingskoks in verpleeg- en verzorgingshuizen afneemt. Sommige beroepen zijn gewoonweg te populair. Veel studenten kiezen voor het vak van dierenverzorger, evenementenorganisator en de richtingen toerisme of marketing.
Het is lastig, maar niet onmogelijk om werk te vinden in deze 15 beroepen. Baankansen kunnen verschillen tussen regio's. Ook zijn er verschillen tussen individuen: werkzoekenden met veel ervaring, extra kwaliteiten en een sterk netwerk, vinden doorgaans sneller een baan.
Denk in raakvlakken, denk in competenties!
Toch is het soms verstandiger om naar andere beroepen te kijken. Wat zijn je eigen kwaliteiten? Hoe kan je die in een ander beroep inzetten? Een onderwijsassistent kan bijvoorbeeld denken aan een baan als docent in het basisonderwijs. Al is een opleiding dan wel een vereiste. Een instellingskok kan de overstap maken naar een restaurant. Administratief medewerkers hebben in het verleden de overstap gemaakt naar medewerker klantenservice, intercedent, of incassomedewerker. Vreemd? Niet per se. In deze beroepen ben je veel bezig met het uitzoeken van gegevens, communicatie met mensen en servicegerichtheid. Denk in raakvlakken, denk in competenties!
Kiezen voor een ander beroep klinkt gemakkelijk dan het is. Waar begin je? Een paar tips:
- Bekijk mogelijke kansrijke loopbaanoverstappen voor beroepen met beperkte kansen.
- Werkzoekenden met een WW-uitkering kunnen zich laten omscholen via het scholingsbudget bij UWV. Dit kan je aangeven bij de adviseur werk.
- Bij Leerwerkloketten kunnen scholieren en werkzoekenden terecht met vragen over hun loopbaan, te volgen opleidingen en arbeidsmarktkansen.
2019 start met meer euro's in de portemonnee.
1 januari 2019 - Werkend Nederland en pensionado's krijgen vanaf vandaag netto meer euro's in de portemonnee. Met name de werkenden met een modaal inkomen en zonder CAO kunnen rekenen op een stijging van het netto salaris. Zij gaan er maandelijks maar liefst 59 euro op vooruit in vergelijking met 2018. Dat is een stijging van ruim 2,7 procent. De beroepsgroepen die er dit jaar het meest van profiteren zijn onder andere medewerkers in de zorg en de metaal en elektra-industrie. Beide groepen krijgen er 2,6 procent bij op hun nettosalaris. Hoe zit dat voor de rest van de beroepsgroepen? HR-dienstverlener Raet zocht het uit.
- Zorgsector: netto stijging van 2,61 procent. Dit resulteert in 53 euro.
- CAO Metalektro: netto stijging van 2,61 procent. Dit resulteert in 54 euro.
- CAO Metaal & Techniek: netto stijging van 2,55 procent. Dit resulteert in 53 euro.
- Pensionado's: netto stijging van 2,46 procent. Dit resulteert in 57 euro.
- Rijksambtenaren: netto stijging van 2,36 procent. Dit resulteert in 50 euro.
- Gemeenteambtenaren: netto stijging van 2,35 procent. Dit resulteert in 49 euro.
- CAO ENB Energie Netwerkbedrijven: netto stijging van 2,29 procent. Dit resulteert in 48 euro.
- Leraren primair onderwijs: netto stijging van 2,26 procent. Dit resulteert in 48 euro.
Bovengenoemde stijgingen gelden wanneer de bruto bedragen ongewijzigd zijn gebleven en gaan uit van de medewerkers of gepensioneerden met een modaal inkomen. De gemiddelde stijging voor werkend Nederland (exclusief pensionado's) komt neer op 2,48 procent.
Minimumlonen stijgen mee
Nederlanders die binnen iedere CAO het minimumloon verdienen, gaan er in hun nettosalaris ook op vooruit. De gemiddelde stijging van het netto minimumloon is 1,17 procent. Dit komt neer op een bedrag van ruim 16 euro.
Joke van der Velpen, Kennismanager bij Raet: "De derde dinsdag van september kregen we al te horen dat de nettolonen voor iedere medewerker zouden gaan stijgen. Wij hebben voor een groot aantal CAO's berekend wat deze herziening netto voor de medewerkers betekent. De overige CAO's kunnen een vergelijkbare stijging van het nettosalaris verwachten. Dat is mooi, maar wat als je als medewerker echt meer wil gaan verdienen? Dan zit er niets anders op dan dit aan te kaarten bij de werkgever of nog lucratiever: te wisselen van baan."